In-Country Consultation with Government Officials in Pakistan 4-5 December 2023 | 9:00 am – 5:00 pm| Islamabad Serena Hotel and via Zoom

Preliminary Agenda

Day 1 (4 December 2023)

Time	Activity	Speaker
8:30 – 9:00 am	Registration	
(30 min)		
9:00 – 9:10 am	Technical Reminders and	Overall Moderator:
(10 min)	Acknowledgement of Participants	Ashfaq Khokhar
		Senior Safeguards Officer,
		CWRD
9:10 – 9:20 am	Welcome Remarks	Yong Ye, Country Director
(10 min)		
		Government Representative
9:20 – 9:25 am	Opening Message	Nianshan Zhang, Head,
(5 min)		Office of Safeguards
0.05 0.55		(OSFG)
9:25 – 9:55 am	Session 1: Overview of ESF and ESS 1	Bruce Dunn, Director,
(30 min)	- Brief Q and A	OSFG
9:55 – 10:25 am	Session 2: Overview of Environmental	Zehra Abbas, Principal
(30 min)	Standards: ESSs 1, 3, 4, 6, 8, 9	Environment Specialist,
40.05 40.40	- Brief Q and A	OSFG
10:25 – 10:40 am	Group Photo & Coffee break	
(15 min)		
10:40 – 12:00 nn	Presentation of Feedback from DMC and	Session Moderator (online):
(80 min)	Discussion	Syed Asim Ali Sabzwari
		Environment Specialist,
		OSFG
12:00 – 1:30 pm	Lunch break	
(90 min)		
1:30 – 3:00 pm	Continuation of presentation of Feedback	
(90 min)	from DMC and Discussion	
3:00 pm – 3:10	Coffee Break	
pm (10 min)		
3:10 pm – 4:15	Continuation of presentation of Feedback	
pm (65 min)	from DMC and Discussion	
4:15 – 4:30 pm	Recap of Key Feedback from DMC	Bruce Dunn, Director,
(15 min)		OSFG

Day 2 (5 December 2023)

Time	Activity	Speaker
8:30 – 9:00 am (30 min)	Registration	

9:00 – 9:10 am	Technical Reminders and	Overall Moderator:
(10 min)	Acknowledgement of Participants	Ashfaq Khokhar
	5	Senior Safeguards Officer,
		CWRD
9:10 – 9:20 am	Recap of day 1 highlights	Bruce Dunn, Director, OSFG
(10 min)		
9:20 – 9:50 am	Session 3: Overview of Social	Madhumita Gupta, Principal
(30 min)	Standards: ESSs 2, 5, 7, 10	Social Development
	- Brief Q and A	Specialist (Safeguards),
		OSFG
9:50 – 10:30 am	Presentation of Feedback from DMC	Session Moderator:
(40 min)	and Discussion	Jose Tiburcio Nicolas
		Principal Social Development
		Specialist (Safeguards),
40.00 40.45		OSFG
10:30 – 10:45 am (15 mins)	Coffee Break	
10:45 – 12:00 nn	Continuation - Presentation of	
(75 min)	Feedback from DMC and Discussion	
12:00 – 1:30 pm	Lunch break	
(90 min)		
1:30 – 2:30 pm	Continuation of Session 3 Discussion	
(60 min)		
2:30 – 2:45 pm	Session 4: Overview of E&S	Takako Morita, Principal
(15 min)	Requirements for Financing	Counsel, Office of the
	Modalities and Products and PIAL	General Counsel (OGC)
2:45 – 3:15 pm	 Brief Q and A Presentation of Feedback from DMC 	Session Moderator:
(30 min)	and Discussion	Jose Tiburcio Nicolas
		Principal Social Development
		Specialist (Safeguards),
		OSFG
3:15 pm – 3:30 pm	Coffee Break	
(15 min)		
3:30 – 4:05 pm	Continuation of Session 4 Discussion	
(35 min)		
4:05 – 4:20 pm	Recap of Key Feedback from DMC	Bruce Dunn, Director, OSFG
(15 min)	Next Steps	
4:20 – 4:30 pm	Closing Message	Dinesh Shiwakoti,
(10 min)		Unit Head, Project
		Administration, CWRD
4:30 – 4:35 pm	Event Evaluation and Announcements	Overall Moderator
(5 min)		