## In-Country Consultation with Civil Society Organizations (CSOs) in Pakistan 6 December 2023 | 9:00 am – 2:45 pm | Islamabad Serena Hotel and via Zoom

## **Preliminary Agenda**

Time	Activity	Speaker
8:30 – 9:00 am	Registration	
(10 min)	T	
9:00 – 9:10 am	Technical Reminders and	Overall Moderator:
(10 min)	Acknowledgement of Participants	Ashfaq Khokhar Senior Safeguards Officer,
		CWRD
9:10 – 9:15 am	Welcome Remarks	Dinesh Shiwakoti,
(5 min)		Unit Head, Project
		Administration, CWRD
9:15 – 9:20 am	Opening Message	Nianshan Zhang, Head,
(5 min)		Office of Safeguards (OSFG)
9:20 – 9:35 am (15 min)	Session 1: Overview of ESF and ESS 1 - Brief Q and A	Bruce Dunn, Director, OSFG
9:35 – 10:00 am	Session 2: Overview of Environmental	Zehra Abbas, Principal
(25 min)	Standards: ESSs 1, 3, 4, 6, 8, 9	Environment Specialist,
	- Brief Q and A	OSFG
10:00 – 11:30 am	CSO Feedback and Discussion	Session Moderator (online):
(90 min)		Syed Asim Ali Sabzwari
		Environment Specialist,
		OSFG
11:30 – 11:50 pm	Session 3: Overview of Social	Madhumita Gupta, Principal
(20 min)	Standards: ESSs 2, 5, 7, 10 - Brief Q and A	Social Development
	- Briel Q and A	Specialist (Safeguards), OSFG
11:50 – 12:00 pm	Session 4: Overview of E&S	Takako Morita, Principal
(10 min)	Requirements for Financing	Counsel, Office of the
	Modalities and Products and PIAL  – Brief Q and A	General Counsel (OGC)
12:00 – 1:00 pm	CSO Feedback and Discussion	Session Moderator:
(60 min)		Jose Tiburcio Nicolas
		Principal Social Development
		Specialist (Safeguards),
		OSFG
1:00 – 2:00 pm	Break	
(60 min)		
2:00 – 2:25 pm	Continuation of CSO Feedback and	
(25 min)	Discussion	D D D
2:25 – 2:40 pm	Recap of Key Feedback from CSOs	Bruce Dunn, Director, OSFG
(15 min)	Next Steps	Overell Medenster
2:40 – 2:45 pm	Event evaluation and announcements	Overall Moderator
(5 min)		

