GEORGIA





AGENDA

25 January 2023 9:30 am - 4:30 pm (GEO time) | 1:30 - 8:30 pm (Manila time) Tbilisi Marriott Hotel, Georgia

TIME	SESSIONS	RESOURCE PERSON	
9:30 - 10:00 am (30 mins)	Technical Announcement and Acknowledgment of Participants	Zaruhi Hayrapetyan, Social Development Specialist (Safeguards), Safeguards Division (SDSS), ADB	
10:00 - 10:10 am (10 mins)	Welcome Remarks	Kamel Bouhmad, Deputy Country Director, Georgia Resident Mission (GRM), ADB	
10:10 - 10:30 am (20 mins)	Session 1: Objectives of the Safeguard Policy Review and Update This session will provide an overview of the approach and methodology for the policy update, broad feedback of stakeholders from regional consultations, and an overview of the proposed environmental and social policy standards.		
	ADB Presentation	Bruce Dunn, Director, SDSS, ADB	
10:30 am - 12:30 pm	Session 2(a): Safeguard Policy Directions and Recommendations for Environmental Safeguards: Findings from Analytical Studies and Feedback from Phase 2 Regional Stakeholder Consultations This session will provide an overview of environmental safeguards, specifically on the following areas: (i) assessment and management of environmental and social risks; (ii) pollution prevention and resource efficiency; (iii) health, safety, and security;		
	(iv) biodiversity and sustainable natural resource management; and (v) cultural heritage.		
	ADB Presentation (20 mins)	Zehra Abbas, Principal Environment Specialist, SDSS, ADB	
	Questions, Answers and Discussion (100 mins)	Facilitator: Giorgi Khodeli, Consultant, ADB	
12:30 - 2:00 pm (90 mins)	Lunch		

TIME	SESSIONS	RESOURCE PERSON
2:00 - 4:00 pm	Session 2(b): Safeguard Policy Directions and Recommendations for Social Safeguards: Findings from Analytical Studies and Feedback from Phase 2 Regional Stakeholder Consultations This session will provide an overview of social safeguards, specifically on the following areas: (i) labor and working conditions; (ii) land acquisition and land use restriction; (iii) indigenous peoples; and (iv) stakeholder engagement and information disclosure.	
	ADB Presentation (20 mins)	Madhumita Gupta, Principal Social Development Specialist (Safeguards), SDSS, ADB
	Questions, Answers and Discussion (100 mins)	Moderator: Giorgi Khodeli, Consultant, ADB
4:00 - 4:15 pm (15 mins)	Wrap Up and Next Steps	Bruce Dunn, Director, SDSS, ADB
4.15 – 4.30 pm (15 mins)	Announcement and Brief Event Evaluation	Zaruhi Hayrapetyan, Social Development Specialist (Safeguards), SDSS, ADB





