

Countering TBML Masterclass

Date 6 – 7 June 2023

Shangri-La Hotel, Ulaanbaatar, Mongolia

Dress Code Business Attire

Venue

[DAY 1] Tuesday, 6 June 2023 [For FIU, Customs, LEAs]							
Session	Time		Activity / Topic	Speaker	Duration		
	09:00	09:30	Registration and Welcome Coffee				
1	09:30	09:40	Opening Remarks	Mr. Batbaatar.B Head, FIU-Mongolia, and Secretary of the National Council for Combating Money Laundering and Terrorist Financing	10 mins		
2	09:40	09:45	Welcome Message	Ms. Catherine Estrada TBML Project Co-Lead, ADB	5 mins		
\odot	09:45	10:00	GROUP PHOTO		15 mins		
3	10:00	10:30	Context Setting/ TBML Overview	Trainers: Mr. Nathan Lynch & Mr. Gavin Coles	30 mins		
4	10:30	11:00	Mongolia TBML Regulatory Regime	Mr. Dulamsuren.T Director, Operations Division of FIU Mongolia	30 mins		
5	11:00	12:30	Case Studies Workshop #1	Trainers	90 mins		
	12:30	01:30	Lunch & Networking		60 mins		
6	01:30	02:00	Best Practice Tips for FIU, Customs, & LEAs	Trainers	30 mins		
7	02:00	03:30	Case Studies Workshop #2 – Cross-Border Threats	Trainers	90 mins		
¹⁵	03:30	03:45	Coffee Break	•	15 mins		
8	03:45	04:20	Closing Session —Recap and Q&A	Trainers Ms. Catherine Estrada	35 mins		
9	04:20	04:30	Closing Remarks	Mr. Dulamsuren.T Director, Operations Division of FIU Mongolia	10 mins		

[DAY 2] Wednesday, 7 June 2023 [For Banks, FIU, Customs, LEAs]							
Session	Time		Activity / Topic	Speaker	Duration		
P i	09:00	09:30	Registration and Welcome Coffee	•			
1	09:30	09:40	Opening Remarks	Mr. Nyam-Ochir.Ts Brigadier general, First Deputy Commissioner of Mongolian National Police Agency, and member of the National Council for Combating Money Laundering and Terrorist Financing Mr. Enkhtaivan.G Deputy Director General of the Customs General Administration,	10 mins		
				and member of the National Council for Combating Money Laundering and Terrorist Financing			
2	09:40	09:50	Welcome Message	Mr. Edward Faber Country Economist ADB Mongolia Resident Mission	10 mins		
3	09:50	10:00	About the ADB Trade and Supply Chain Finance Program	Mr. Roberto Leva Relationship Manager ADB TSCFP	10 mins		
\odot	10:00	10:10	GROUP PHOTO	·	10 mins		
4	10:10	11:00	TBML Overview	Trainers: Mr. Nathan Lynch & Mr. Gavin Coles	50 mins		
5	11:00	11:30	ADB-led TBML STRs Pilot	Ms. Catherine Estrada TBML Project Co-Lead, ADB	30 mins		

6	11:30	12:30	Power of Partnerships	Trainers	60 mins
t)©ï	12:30	01:30	Lunch & Networking		60 mins
7	01:30	02:15	SARs/ STRs in Detail	Trainers	45 mins
8	02:15	03:30	Case Study: Sanctions and Proliferation Financing	Trainers	90 mins
⁵⁵⁵	03:30	03:40	Coffee Break	·	10 mins
9	03:40	04:15	Country-Specific TBML Risks and Mitigation	Trainers	35 mins
10	04:15	04:25	Recap and Q&A	Trainers	10 mins
11	04:25	04:30	Closing Remarks	Mr. Dulamsuren.T Director, Operations Division of FIU Mongolia Ms. Catherine Estrada	5 mins