

In-country Consultation for the Safeguard Policy Review and Update With Government Stakeholders

PROGRAM OF ACTIVITIES

09:00 am - 02:00 pm (Mongolia and Manila time) 14 September 2022 Novotel Ulaanbaatar, Mongolia and Online (via Zoom)

TIME	SESSIONS
08:45 - 09:00 (15 mins)	Registration and coffee
09:00 - 09:10 (10 mins)	Technical Announcements and Acknowledgment of Participants Erdenesaikhan Nyamjav, Associate Social Development Officer, ADB Resident Mission in Mongolia (MNRM)
09:10 - 09:20 (10 mins)	Welcome Remarks Pavit Ramachandran, Country Director, MNRM
09:20 - 09:30 (10 mins)	Opening Message
	Ministry of Finance Representative (TBC)
09:30 - 09:50 (20 mins)	Session 1: Brief Overview and Background of the ADB Safeguard Policy Update
	Bruce Dunn, Director, Safeguards Division, Sustainable Development and Climate Change Department (SDCC)
	Session 2: Safeguard Policy Directions and Recommendations: Findings from Analytical Studies and Feedback from Phase 2 Regional Stakeholder Consultations
09:50 - 10:10 (20 mins)	Session 2(a): Safeguard Policy Directions and Recommendations for Environmental Safeguards
	Zehra Abbas, Principal Environment Specialist, SDCC
10:10 - 10:50 (40 mins)	Questions, Answers and Discussion
	Moderator: Nishanthi Manjula Amerasinghe, Principal Environment Specialist, East Asia Department (EARD)
10:50 - 11:00 (10 mins)	Short break
11:00 - 11:20 (20 mins)	Session 2(b): Safeguard Policy Directions and Recommendations for Social Safeguards
	Madhumita Gupta, Principal Social Development Specialist (Safeguards), SDCC

TIME	SESSIONS
11:20 - 12:00 pm (40 mins)	Questions, Answers and Discussion Moderator: Mailene Radstake, Principal Safeguards Specialist, EARD
12:00 - 12:40 pm (40 mins)	Session 3: Discussion 1. What are your views on the findings and key recommendations on the policy direction? 2. What are the key challenges and implementation issues in Mongolia? Moderators: Mailene Radstake, Principal Safeguards Specialist, EARD
	Nishanthi Manjula Amerasinghe, Principal Environment Specialist, EARD
12:40 - 12:50 pm (10 mins)	Wrap Up and Closing Remarks Bruce Dunn, Director, Safeguards Division, SDCC
12:50 - 01:00 pm (10 mins)	Announcement and Brief Event Evaluation
01:00 - 02:00 pm	Lunch

For Zoom registration, please scan the QR code



Visit our websites for more information



https://www.facebook.com/ADBsafeguardreview



https://www.adb.org/who-we-are/safeguards/safeguard-policy-review

